HYALURONSAV: az arc esztétikájától az ízületek egészségéig

HYALURONSAV: az arc esztétikájától az ízületek egészségéig

HYALURONSAV: az arc esztétikájától az ízületek egészségéig

A hialuronsav napjainkban rendkívül népszerű anyag, különösen az arc esztétikájában és a mezoterápiás kezelésekben. Ezenkívül nemrégiben azt tapasztaltuk, hogy a térhálósított hialuronsav injektálásának eljárásai a ráncok kitöltésére és az ajkak kitágítására, vagy úgynevezett töltőanyagok, elkezdtek működni. A Wikipedia  szerint a hialuronsav termékek átlagos eltarthatósága 6-9 hónap. A mezoterápiában a hialuronsav nem térhálósodik, ezért tartóssága legfeljebb 1 hónap.

Kevésbé ismert azonban ennek a savnak az egész test, különösen az ízületek egészségére gyakorolt ​​előnyeiről, valamint a hialuronsav fontosságáról a fájdalommentes mobilitás szempontjából.

Hialuronsav: előnyök az ízületek számára

„Mozgás nélkül az élet csak letargikus álom” – mondta Jean Jacques Rousseau. Mint minden klasszikus, ez is megerősítette az általános igazságot, amely mindenkor érvényes. Séta, tánc, futás vagy egyszerűen láb lengése, fotelbe ülve minden nap mozogunk, mozgékonyságunkat pedig a csontok – ízületek mozgatható ízületei biztosítják. Egészséges ízületek esetén a nyomás egyenletesen oszlik el teljes felületükön.

Minden kapcsolat a következő elemekből áll:

  • ízületi csontfalak, porcszövetekkel borítva;
  • kötőszöveti ízületi kapszula;
  • a belső kapszulát bélelő szinoviális és kiválasztja az ízületi folyadékot (szinoviális folyadék).

Az ízületi kapszulát belülről egy speciális anyag, az úgynevezett szinovium borítja. Ez a belső membrán táplálja a porcot, és „szinoviális gyümölcslét” állít elő, egy szinoviális folyadékot, amely csökkenti az ízületek súrlódási mozgását, megvédve őket a kopástól. Az ízületi nyomás csökkentésekor a porc szivacsként felszívja az ízületi folyadékot, és ha megnő, a porc a stressz mértékétől függően eltávolítja ezt a folyadékot. Ugyanakkor a szinoviális folyadék izolálja az ízületi felületeket egymástól, csúszós felületet hozva létre. Az egészséges ízület „keni” magát, ezért az egészséges ízületben a súrlódási erő ötször nagyobb, mint a jég súrlódási ereje.

A csontvégtagokat (epifíziseket) 3-5 mm magas hialinporc védi, amely támogatja a „védőpárna” szerepét: a porc elnyeli a súlyos terheléseket és a hirtelen mozgásokat. Az ízületi porc nem kapcsolódik a keringési rendszerhez, ezért tápanyagát nem a vérből szerzi be. A porc esetében ezen anyagok forrása az ízületi folyadék. A mozgás során a porcsejtek felszívják az esszenciális tápanyagokat az ízületi folyadékból, és metabolitokat szabadítanak fel, így az ízületi mozgás szemlélteti az „élet” szó valódi jelentését.

Ne feledje az űrhajósokat, akik hosszú gravitációs repülések után megtanulnak repülni. Most már világos, miért van ez így.

Az ízületi porc alapja egy mátrix (sejtközi anyag), amely a kollagén rostok hálózatának területéből áll. A mátrix kondrocitákat tartalmaz – sejteket, amelyek a fehérjéket kollagénrostokká szintetizálják, és azt a szerkezeti anyagot, amelyből a porc alapja felépül. A mátrix nagyon nagy molekulákból (proteoglikánok) áll, amelyek nagy mértékben visszatartják a vizet, ezáltal rugalmasságot és csillapítást biztosítanak sokkok esetén. Ugyanakkor a mátrix gazdag glikozaminoglikánokban, hialuronsavban és kondroitin-szulfátban – az ízületi folyadék szerkezeti komponenseiben.

Hialuronsav – jelenlét az emberi testben

A hialuronsav az emberi test számos szövetében megtalálható: porcban, csontokban, az üvegtestben, a szívbillentyűkben, a bőrben és az ízületi folyadékban. Feszesíti a bőrt és az ínszalagokat, fenntartja a porc rugalmasságát és kenje az ízületeket, mivel a szinoviális vagy az ízületi folyadék alapkomponense. E folyadék nélkül az ízületeink nem működnének. Az egészséges, fiatal test maga termeli a hialuronsavat  . Az életkor előrehaladtával azonban a test szintézisének folyamata lelassul, és amikor ez megtörténik, ízületi problémákat észlelünk, és észrevesszük ezeket a nem kívánt ráncokat – a korai öregedés első jeleit.

40 éves korára a saját hialuronsav képződése 50% -kal csökken. 60 éves kor felett a test csak a szükséges mennyiség 10% -át termeli.

A hialuronsav  legfeljebb hat liter vizet képes befogadni grammonként. A vizet nem lehet összenyomni, és a hialuronsav átadja ezt a tulajdonságot az ízületeknek. A hialuronsav felelős a szövetekben lévő folyadék konzisztenciájáért, és a mechanikai erők hatásától függően megváltoztatja annak viszkozitását: a folyadék fokozott erőfeszítéssel hígul, de ragadós marad, hogy vízként ne tűnjön el az ízületekből.

A hialuronsav és a porc regenerációjának okai

A porcregeneráció jelentős problémája a szükséges szerkezeti elemek hiánya, amelyet a betegségek vagy más fent említett tényezők okoznak. Megállapítottuk már, hogy a porc nem tápanyagokat kap a keringési rendszerből, hanem az ízületi folyadékból, ami a porcsejtekből is biztosítja a törmelék eltávolítását. Ha a testben nincs elegendő tápanyag, a porcsejtek kiszáradnak és fokozatosan elpusztulnak. A sérült porc már nem tudja betölteni a csillapító funkcióját, és nem képes az ízületek mozgékonyságát biztosítani. Tehát az osteoarthritis kezd kialakulni.

A porc fontos alkotóeleme a kondroitin. Részben biztosítjuk az élelmiszerből származó kondroitin fogyasztását, és kizárólag a szervezetben szintetizálódik. Bioaktív formája a kondroitin-szulfát, mert a kondroitin csak akkor alkalmazható a szervezetben, ha kénsavas sóval kombinálják. A kondroitin-szulfát a folyadék mágneseként működik. A kémiai kötés elektromos töltése miatt nagy mennyiségű vizet tart vissza a kötőszövetben, és kocsonyaszerű anyagot képez, amelyben kondrociták találhatók.

A hialuronsav és a kondroitin együtt sokkal jobban védi az ízületeket. Ezek az anyagok egyidejűleg beadva szinergikusan hatnak, azaz kiegészítik egymást, védő és tápláló funkciókat biztosítva a porcszövetnek, és sokkal hatékonyabban hatnak, mint az egyes komponensek önmagukban.

Hialuronsav és kondrotin – a B-Luronban található komplex

A hialuronsav és a kondroitin együtt sokkal jobban védi az ízületeket. Ezek az anyagok egyidejűleg beadva szinergikusan hatnak, azaz kiegészítik egymást, védő és tápláló funkciókat biztosítva a porcszövetnek, és sokkal hatékonyabban hatnak, mint az egyes komponensek önmagukban.

A megváltozott molekulaszerkezet miatt a HCC-ben található hialuronsav szájon át történő beadása után nem pusztul el, és stabil marad. Egyrészt fecskendőként működik, mechanikusan növeli az exogén hialuronsav mennyiségét az ízületben, másrészt aktiválja a chondrocytákban a saját (endogén) hialuronsav szintetizálásának folyamatát, mint egy katalizátor. Ugyanakkor a HCC egyszerre hat az összes ízületre, így előnyösebb, mint az injekciós formák.

b-luron
b-luron

A B-Luron egy klasszikus termék, amelynek összetétele és hatásmechanizmusa megfelel az ortomolekuláris orvoslás alapelvének: „az egészség helyreállítása és fenntartása az emberi testben általában jelen lévő, az egészségéért felelős anyagok koncentrációjának megváltoztatásával” .

Röviden: „a megfelelő molekulák a megfelelő mennyiségben”.

Az alkotóknak egyedülálló szinergikus kombinációban sikerült összekapcsolniuk a porc funkcióit helyreállító két alapvető szerkezeti elemet: a kondroitint és a hialuronsavat. A kapott komplex hatékonysága hasonló az intraartikuláris hialuronsav injekciókhoz, ráadásul minden ízületre egyszerre hat.

B – A Coral Club által gyártott LURON   egy aktív étrend-kiegészítő, felépítése alapján, a hialuron-kondroitin (CHC) komplex, amely egy innovatív technológiai termék, amelyet a német Gramme-Revit GmbH fejlesztett ki, és amelynek célja az ízületi folyadék termelésének stimulálása. valamint táplálkozás és a porc rekonstrukciója.

További részletek és ajánlások a B-LURON-ról  ITT találhatók  .

B-luron – előnyök

Ennek eredményeként a B-Luron beadása fontos az ízületek megfelelő működése és mobilitása szempontjából. Javasolt 30 ml B-Luront (ami 450 mg hialuron-kondroitin komplexnek felel meg) napi egy hónapon keresztül folyamatosan beadni. A megkönnyebbülés látható tünetei nem azonnal jelennek meg, hanem miután elérik a hialuronsav bizonyos koncentrációját az ízületben a 2-3 hét végén. Ez az ízületi károsodás mértékétől, a kondroitinhiány és a hialuronsavhiány mértékétől függ. Röviden: minél kevésbé érinti az ízület, annál gyorsabban érezhető a javulás, és az ízület újjáépül.

Súlyos esetekben ajánlott megismételni a kezelési rendet a kívánt hatás elérése érdekében.

Fontos, hogy a kellemes ízű szirup hatása a beadás után is folytatódjon, van egy logikus magyarázat: a saját hialuronsav szintézise folytatódik, az ízületi folyadék normalizálódik, és az ízület elkezd működni.

A B-luronról további információkért mindig szívesen állunk rendelkezésére! Bármikor írhat nekünk, közvetlenül a weboldalon található csevegésben.

És mindig emlékezz: „Mozgás nélkül az élet csak álomálom”?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük